Extra Special edition – Het effectief inzetten van digitale leermiddelen in de klas – winnaar van NOT Publieksprijs Innovatie Award 2017!

Werkt u al met een digitale methode van Noordhoff Uitgevers en wilt u deze effectief inzetten, verrijken of verdiepen? Immers, overal zijn digitale leermiddelen beschikbaar. Denk aan digitaal lesmateriaal bij uw methode, maar ook aan diverse digitale toepassingen die het leerproces kunnen ondersteunen, zoals aanvullende en verrijkende online applicaties.

In de inspirerende omgeving van het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht, mét de grootste onderwijscollectie van Nederland, leert u hoe u digitale leermiddelen effectiever in kunt zetten. Direct toepasbaar naar uw eigen lespraktijk.

Bent u ook bij de special edition van de training “effectief inzetten van digitale leermiddelen”?  winnaar van de  innovatie award publieksprijs tijdens de NOT 2017.

Meld u snel aan, de plaatsen zijn beperkt!

Deze activerende training geeft antwoord op vragen als
‘Hoe kunt u uw methode verrijken met andere toepassingen? Hoe houdt u het werken met de methode interessant? Wat doet u tijdens de contacttijd en wat doet u buiten de les? Hoe kunt u het digitale lesmateriaal gebruiken om te differentiëren? En hoe zit het met klassenmanagement bij gebruik van ICT?’ Verder is er volop ruimte om aan uw eigen leervragen te werken. Leren van elkaar en de vertaalslag maken naar uw eigen lespraktijk vinden wij hierin belangrijk.

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor docenten die effectief de digitale methode van Noordhoff Uitgevers willen inzetten en deze willen verrijken of verdiepen. U heeft al ervaring met een digitale methode van Noordhoff Uitgevers en bent bekend met basisprincipes.

Leerdoelen
De leerdoelen van deze training zijn:

  • u heeft met een aantal (nieuwe) ICT-toepassingen gewerkt;
  • u heeft ervaren hoe activerende werkvormen ondersteund kunnen worden door digitale (leer)middelen;
  • u heeft een les gemaakt waarin digitale middelen effectief worden ingezet;
  • u weet hoe u uw klassenmanagement kunt aanpassen om een les met ICT goed te kunnen laten verlopen.

Locatie
Onderwijsmuseum
Burgemeester de Raadtsingel 97
3311 JG  DORDRECHT

Een geweldige locatie om onze bekroonde training te laten plaatsvinden – door het aangepaste programma heeft deze dag een speciaal tintje.

Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft, met meer dan 390.000 voorwerpen, de grootste onderwijscollectie ter wereld. Meer weten? Lees verder >>

Het programma:

09.45 uur welkom
10.00 uur start training deel 1
12.30 uur lunch
13.00 uur rondleiding museum
13.45 uur inloop
14.00 uur start training deel 2
16.00 uur einde training
Tot 17.00 uur vrij toegang museum

De rondleiding neemt u mee langs de meest bijzondere, zeldzame en mooiste objecten uit de collectie; van het klassieke achttiende eeuwse Hornbook tot het nostalgische Aap Noot Mies plankje, van de prachtige schoolplaten van Jetses tot het unieke tellurium van Van Laun. Kortom, een ervaring uit het onderwijs van vroeger en nu aan de hand van topstukken van het Onderwijsmuseum.

Na afloop van de training heeft u vrij toegang tot het museum en kunt u op uw gemak de collectie bekijken en genieten van de tentoonstellingen. Het museum sluit haar deuren om 17.00 uur.

Deelnamekosten
De kosten voor deze training bedragen € 250,- per deelnemer. U ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Annulering
Tot 2 weken voor aanvang van de training kunt u kosteloos annuleren. Na deze periode is het mogelijk om een collega te laten deelnemen indien u zelf niet kunt.

Tijdens de training kreeg ik allerlei handige tips. Bijvoorbeeld hoe je met apps opdrachten voor leerlingen kunt klaarzetten, die zij vervolgens op een creatieve manier kunnen doen. Bijvoorbeeld post its en foto’s plakken op een online platform, zodat leerlingen ook elkaars vragen kunnen bekijken en eventueel beantwoorden.
Tim van Batenburg- Oosterlicht College

Contact
Bent u geïnteresseerd in het volgen van deze training op uw school? Neemt u dan contact op via: training@noordhoff.nl

Registerleraar.nl
De training is gevalideerd door registerleraar. Door het volgen van deze training verdient u 6 RU punten.

 

Training is al geweest

Deze training heeft reeds plaatsgevonden op 15 juni 2017