Moderne Wiskunde en de Statistiektool in de vernieuwde Tweede Fase

Voor het nieuwe eindexamenprogramma wordt er binnen Moderne Wiskunde 11e editie Tweede Fase gewerkt met een online statistiek tool van de Digitale Wiskunde Omgeving om leerlingen te laten werken met grote datasets. Door middel van deze trainingen leert u niet alleen op hun handige wijze om te gaan met de statistiektool, ook is er ruimte voor de manier waarop u deze inzet in de lessen en hoe als school de eindtoetsing gedaan kan worden voor het onderwerp Statistiek met ICT.

De training geeft ruimte aan uitwisseling met andere docenten die werken met Moderne Wiskunde en gaat uit van actieve werkvormen. In een middag bent u weer helemaal bij.

Doelgroep
De training is bedoeld voor docenten die momenteel of in de nabije toekomst les (gaan) geven in de bovenbouw van de havo of vwo, en daarbij gebruikmaken van de 11e editie Tweede Fase van Moderne Wiskunde.

Leerdoelen
Na de training weet u:

  • wat moet en wat mag bij het onderwerp Statistiek en ICT in havo en vwo;
  • hoe de tool werkt bij Moderne Wiskunde en wat de voordelen zijn van deze tool t.o.v. andere oplossingen (Excel, Google Spreadsheets);
  • wat uw school moet toetsen in het schoolexamen en hoe u dat kunt vormgeven.

Daarnaast leert u werken met de tool.

Benodigdheden
Voor deze cursus gebruikt u bij voorkeur uw laptop. Indien u niet beschikt over een eigen laptop, verzorgen wij een leenlaptop voor de cursusdag.

Tijdsduur
Deze training bestaat uit 1 dagdeel van 13.00 – 16.00.

Lesdata, lestijden & kosten
Deze training wordt gegeven op:

  • binnenkort nieuwe data

De kosten voor deze training bedragen €250,- per deelnemer.

Registerleraar.nl
Deze training is nog niet gevalideerd voor het registerleraar.nl

Annulering
Tot 2 weken voor aanvang van de training kunt u kosteloos annuleren. Na deze periode is het mogelijk om een collega te laten deelnemen indien u zelf niet kunt.

Contact
Bent u geïnteresseerd in het volgen van deze training? Er zijn mogelijkheden om deze training ook op locatie te geven. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten via training@noordhoff.nl.

Inschrijven voor training

Training: Moderne Wiskunde en de Statistiektool in de vernieuwde Tweede Fase

Direct inschrijven