Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over trainingen en webinars.

Trainingen

Heb ik een eigen laptop nodig bij de trainingen?

Bij al onze trainingen heeft u een device nodig. Meestal neemt u die zelf mee. Zo weet u zeker dat u alles bij u heeft en kunt u goed uw spullen vinden. Mocht dit onverhoopt niet lukken dan kunnen wij een leenlaptop regelen.

Welke voorwaarden zijn van toepassing op de trainingen?

Tot 2 weken voor aanvang kunt u zich ook afmelden. Daarna is dit niet meer mogelijk.  U kunt desgewenst wel een collega sturen. Geef dat door aan training@noordhoff.nl.

In dit document kunt u de trainingsvoorwaarden lezen.

Wanneer hoor ik of een training doorgang vindt?

De trainingen die centraal worden georganiseerd gaan alleen door bij voldoende aanmelding.  U hoort 2 weken voor tijd of deze doorgaat. Tot 2 weken voor aanvang kunt u zich ook afmelden. Daarna is dit niet meer mogelijk. U kunt desgewenst wel een collega sturen. Geef dat door aan training@noordhoff.nl.

Kunnen de trainingen ook bij ons op school worden gegeven?

Jazeker, naast onze trainingen op centrale locaties verzorgen we ook graag trainingen bij u op school. Neem voor de kosten en de mogelijkheden contact op met training@noordhoff.nl.

Zijn alle trainingen gevalideerd voor Registerleraar?

We streven erna om al onze standaard trainingen te laten valideren door Registerleraar. Waar dit is gedaan vermelden wij het aantal te behalen Register punten (RU-punten) bij de training.

Webinars

Wat is een webinar?

Een webinar is een interactieve uitzending die u live kunt volgen vanachter een PC, laptop of tablet. Tijdens een uitzending kunnen vragen worden gesteld aan de sprekers.
Met de webinars van Noordhoff Uitgevers wordt u in maximaal 45 minuten geïnformeerd over uiteenlopende onderwerpen/thema’s in het onderwijs. Webinars zijn makkelijk te volgen. Het enige dat u nodig heeft is een computer met geluid en internetverbinding.

Tijdens de live uitzending heeft u de gelegenheid om vragen te stellen, kunt u meedoen aan een poll en informatie aanvragen.
Na afloop van het webinar kunt u dit altijd weer terugkijken of het webinar delen met collega’s.
Online trainingen zijn op maat gemaakt en verschillen per onderwerp van lengte en opzet.

Wanneer u zich heeft ingeschreven voor een webinar of online training, dan ontvangt u van ons enkele dagen voor aanvang van het webinar een email met de deelnamelink. Voor aanvang ontvangt u nog een herinnering.

Wat heb ik nodig om aan een webinar deel te nemen?

  • Een pc, laptop of tablet
  • Geluid
  • Een stabiele internetverbinding
  • Toegang tot de webinar via een unieke deelname link

Hoe zit het met audio en video tijdens het webinar?

Onze webinars bestaan uit geluid plus een presentatie (beeld) en een videostream om de spreker te zien. De spreker heeft daarnaast de mogelijkheid om zijn scherm te delen als hij of zij iets op de computer live wil demonstreren.

U heeft een computer met luidsprekers of een koptelefoon nodig om de spreker te kunnen horen. Tijdens het webinar komen alleen de presentatoren aan het woord, het is dus niet nodig zelf een microfoon of webcam te hebben.

Heb ik een koptelefoon nodig bij een webinar?

U heeft in elk geval een computer met luidsprekers nodig om de spreker te kunnen horen. Tijdens het webinar komen alleen de spreker(s) aan het woord. Een headset met microfoon is dus niet nodig. Wel vinden sommige mensen het prettiger voor zichzelf en/of hun omgeving om een koptelefoon te gebruiken in plaats van via de luidsprekers van de computer mee te luisteren.