Expertwebinar ‘Pedagogisch vakmanschap – Zo werk je aan regie in je klas’ – Wouter Siebers

Leren is iets fascinerends. Van iets nog niet kunnen, naar proberen en leren. Dat doet elk kind op zijn eigen manier, de hele dag door. En daar dragen jullie maar ook wij iedere dag aan bij! Onze liefde voor leren delen we graag met je. Al nieuwsgierig? 

Wat kun je verwachten?

Een goed pedagogisch klimaat is een van de belangrijkste voorwaarden voor leren. Helaas blijkt dat ruim 17% van de leertijd in Nederlandse scholen verloren gaat aan ordehandhaving (Talis, 2018). Nederland staat in de top 10 van laagst scorende landen qua discipline (Pisa, 2018). Bovendien blijkt dat leerlingen tot 20% meer fouten maken als het niet stil is in de klas tijdens het zelfstandig werken.

In dit webinar leer je wat jij als leerkracht kunt doen om bij te dragen aan een goed pedagogisch klimaat. Wouter Siebers deelt inzichten uit onderzoek én praktische handreikingen om rust in de klas te creëren. Wouter maakt in dit webinar gebruik van de inzichten uit ‘Regie in de school’; een effectieve aanpak voor een stevig pedagogisch klimaat. Het onderwijsboek ‘Regie in de klas’ door Tom Bennet, ligt hieraan ten grondslag.

Aan de hand van voorbeelden zie je hoe we met onze leermiddelen het pedagogisch vakmanschap van jou als leerkracht ondersteunen.

Wouter Siebers – Pedagogisch vakmanschap – Zo werk je aan regie in je klas

Wie? Wouter Siebers is senior onderwijsadviseur bij Expertis. Wouter is bevoegd leraar en was in 2015 Leraar van het jaar. Daarnaast heeft hij ervaring als gedragsspecialist, co-teacher en leidinggevende in het primair onderwijs.

Expertise: Wouter is trainer, coach en adviseur en gespecialiseerd in pedagogisch handelen, leiderschap en professionele schoolcultuur. Lees hier meer over Wouter.

In samenwerking met Expertis

Webinar terugkijken

Dit webinar is opgenomen op 7 maart 2023