Webinar Eigen regie

Juist in situaties waarin iemand zorg nodig heeft is het belangrijk dat mensen zelf de regie over hun leven in handen blijven houden. In KD2020 staat daarom het ondersteunen van eigen regie centraal. Maar wat vraagt dat precies van verpleegkundigen en verzorgenden? En hoe leer je dat?

In ZorgPad Zorg & Welzijn is de beroepspraktijk het vertrekpunt. Daarom start dit webinar met een praktijksituatie. Christina Boon van ZorgBalans vertelt over hun ervaring met deze cultuuromslag in de praktijk én in de opleiding. Een belangrijke ervaring die Christina wil delen: studenten leren alleen om zorgvragers te ondersteunen bij eigen regie, als je studenten in de opleiding de eigen regie laat nemen.

Vervolgens laat ZorgPad-eindredacteur Anneke Ormel zien op welke manier eigen regie de rode draad vormt in ZorgPad. Daarna duikt auteur Nicolien van Halem de diepte in en laat zien hoe eigen regie ook de rode draad in jouw lessituatie kan zijn.

Benieuwd naar andere webinars uit deze reeks?
Op 4 maart organiseren we een webinar over Zorg & Technologie. En op 11 maart vertelt OPPstap (specialist in mbo-beroepsopleidingen) hoe zij praktijkgestuurd leren vormgeven in hun onderwijsorganisatie.

Inschrijven voor webinar

Webinar: Webinar Eigen regie

Direct inschrijven