Terugkijken webinar (gratis) in de serie ‘Het lerende kind’ – Inzichten vanuit de wetenschap, toegepast in de praktijk – Marita Eskes

Heb je het webinar gemist op 12 mei jl.? We zijn zeer verheugd dat Marita Eskes dit interessante webinar nog een keer wil geven. Kijk je mee?

Leren is iets fascinerends. Van iets nog niet kunnen, naar proberen en leren. Dat doet elk kind op zijn eigen manier, de hele dag door. En daar dragen jullie maar ook wij iedere dag aan bij! Onze liefde voor leren delen we graag met je. Al nieuwsgierig?

Bij het ontwikkelen van onze leermiddelen zijn inzichten uit onderwijsonderzoek de basis. Bijvoorbeeld onderzoeken die gaan over hoe kinderen leren, wat kinderen nodig hebben om te (blijven) leren en op welke manier het leren het meest effectief is. Hiermee ontwikkelen we leeroplossingen die jij praktisch toepast in de klas. Bijvoorbeeld de opbouw van ‘samen’ naar ‘zelf’ in onze lesmethoden, het EDI-model als uitgangspunt in onze rekenmethode of het gespreid en herhaald oefenen met onze online oefenmaterialen.

In de webinarserie ‘Het lerende kind’ delen dé experts op het gebied van leren hun inzichten met je en zie je hoe wij dit vertalen in onze leeroplossingen.

Wat kun je verwachten?

Geletterd de basisschool verlaten is één van de belangrijkste taken van het onderwijs. Elke leerling heeft het nodig om te kunnen lezen. Voor zowel sociaal- als schoolsucces. Goed kunnen lezen is een belangrijke voorwaarde voor (verder) leren.

Marita gaat in het webinar in op:

  1. Het belang van lezen
  2. Het vormgeven van een goede doorlopende leeslijn
  3. Het belang van een goede start in de onderbouw
  4. Hoe een stevig leesaanbod in de midden- en bovenbouw eruit ziet

Aan de hand van praktische voorbeelden laten wij zien hoe deze onderwerpen terugkomen in onze leermiddelen voor het basisonderwijs.

Het webinar werd live gegeven en is helaas niet in zijn geheel terug te kijken. Maar je kunt hier de Sneak preview bekijken >>

Marita Eskes: Technisch lezen in een doorlopende lijn

Wie? – Marita Eskes is senior adviseur bij Expertis Onderwijsadviseurs en auteur. Hiervoor heeft zij als leerkracht en remedial teacher in het basisonderwijs gewerkt. Marita schreef Technisch lezen in een doorlopende lijn dat is uitgeroepen tot ‘Beste Onderwijsboek 2020’ en ze is te volgen op Twitter: @maritaeskes.

Expertise? –  Taal- en leesonderwijs, didactisch handelen

Meer lezen over Marita >> 

Webinar terugkijken

Dit webinar is opgenomen op 3 juni 2021