Webinarserie ‘Het lerende kind’ – Een stevige basis voor het jonge kind – Kyra Laarveld – 5 april

Leren is iets fascinerends. Van iets nog niet kunnen naar proberen en leren. Dat doet elk kind op zijn eigen manier, de hele dag door. En daar dragen jullie, maar ook wij iedere dag aan bij! Onze liefde voor leren delen we graag met je. Al nieuwsgierig?

Interesse in dit webinar? Je kunt de inhoud teruglezen in de blog: Een stevige basis voor het jonge kind. (Je kunt dit webinar niet terugkijken.)

Bij het ontwikkelen van onze leermiddelen zijn inzichten uit onderwijsonderzoek de basis. Bijvoorbeeld onderzoeken die gaan over hoe kinderen leren, wat kinderen nodig hebben om te (blijven) leren en op welke manier het leren het meest effectief is. Hiermee ontwikkelen we leeroplossingen die jij praktisch toepast in de klas. Bijvoorbeeld de opbouw van ‘samen’ naar ‘zelf’ in onze lesmethoden, het EDI-model als uitgangspunt in onze rekenmethode of het gespreid en herhaald oefenen met onze online oefenmaterialen.

In de webinarserie ‘Het lerende kind’ delen dé experts op het gebied van leren hun inzichten met je en zie je hoe wij dit vertalen in onze leeroplossingen.

Wat kun je verwachten?

Niet voor niets is het gezegde “Een goed begin is het halve werk”. Bij de kleuters en begin groep 3 wordt het fundament voor het verdere leren gelegd. Aan het begin van de basisschool komen kinderen met een verschillend gevulde rugzak binnen. Hoe zorg je ervoor dat je al deze kinderen optimale kansen geeft?

In dit webinar krijg je handvatten om te werken aan een stevige basis voor alle kinderen. Je leert waarom het belangrijk is om specifiek aandacht te geven aan de kleuters en groep 3. En wat er uit onderzoek over bekend is. Je krijgt tips om morgen al op jouw school toe te passen én je gaat kijken naar het aanbod op je eigen school voor de kleuters en voor groep 3.

In het webinar gaat Kyra specifiek in op de jongste leerlingen van het basisonderwijs (groep 1 t/m 3), maar dit webinar is ook voor leerkrachten in andere groepen interessant! Een stevige basis bouw je tenslotte samen 😊

Het webinar heeft de volgende opbouw:

1. Waarom aandacht voor het jonge kind?

2. Hoe leren jonge kinderen?

3. Hoe werk je aan een stevige basis?

4. Aan de slag: jullie aanbod op school

Aan de hand van praktische voorbeelden laten wij zien hoe deze onderwerpen terugkomen in Stepping Stones Junior (Engels) en Getal & Ruimte Junior (rekenen).

Wil je zoveel mogelijk uit het webinar halen?

Print voor het webinar het aantekeningenblad die Kyra gebruikt in haar webinar.

Kyra Laarveld – Een stevige basis voor het jonge kind

Wie? – Kyra Laarveld is adviseur bij Expertis Onderwijsadviseurs. Zij werkte jarenlang als leerkracht en kent de dagelijkse onderwijspraktijk als geen ander. Kyra is specialist hoogbegaafdheid en gedragsspecialist. Door haar ruime ervaring met het jonge kind weet Kyra als geen ander wat écht werkt. Vol passie deelt zij graag haar kennis over en ervaring met de kleuters en groep 3 met je.

Expertise: Jonge kind, didactisch handelen, pedagogisch handelen, taal/leesonderwijs

 

In samenwerking met Expertis

Dit webinar is opgenomen op 5 april 2022