Terugkijken webinar ‘Het lerende kind’ – Inzichten vanuit de wetenschap, toegepast in de praktijk – Laura Koops van ‘t Jagt

Leren is iets fascinerends. Van iets nog niet kunnen, naar proberen en leren. Dat doet elk kind op zijn eigen manier, de hele dag door. En daar dragen jullie, maar ook wij, iedere dag aan bij! Onze liefde voor leren delen we graag met je. Al nieuwsgierig?

Bij het ontwikkelen van onze leermiddelen zijn inzichten uit onderwijsonderzoek de basis. Bijvoorbeeld onderzoeken die gaan over hoe kinderen leren, wat kinderen nodig hebben om te (blijven) leren en op welke manier het leren het meest effectief is. Hiermee ontwikkelen we leeroplossingen die jij praktisch toepast in de klas. Bijvoorbeeld de opbouw van ‘samen’ naar ‘zelf’ in onze lesmethoden, het EDI-model als uitgangspunt in onze rekenmethode of het gespreid en herhaald oefenen met onze online oefenmaterialen.

In de webinarserie ‘Het lerende kind’ delen dé experts op het gebied van leren hun inzichten met je en zie je hoe wij dit vertalen in onze leeroplossingen.

Wat kun je verwachten?

Leren en plannen begint bij jou in de klas. Alle leerlingen hebben daar hulp en ondersteuning bij nodig. Want zelfgestuurd leren werkt alleen als leerlingen hun leerproces kunnen plannen, monitoren en evalueren. Dat moeten kinderen leren en oefenen!

In het webinar behandelt Laura vier bewezen effectieve leerstrategieën. Per strategie behandelt ze:

  • de theorie achter de strategie;
  • hoe je dit toepast in de praktijk en tips om morgen direct in te zetten in jouw klas.

Aan de hand van praktische voorbeelden laten wij zien hoe de leerstrategieën terugkomen in onze leermiddelen voor het basisonderwijs.

Terugkijken webinar >>

Laura Koops van ’t Jagt- ‘Leren leren: effectieve leerstrategieën’

  • Wie? – Laura Koops van ’t Jagt is onderwijsadviseur en voormalig leerkracht basisonderwijs (genomineerd voor leerkracht van het jaar 2017). Ze is eigenaar van ’t Leerlab en zet zich in om leren leren en plannen een plek te geven op elke school.  
  • Expertise? – effectieve leerstrategieën, leren leren, plannen, leermotivatie.
  • Wat kun je verwachten? – In het webinar bouwt Laura voort op de eerdere webinars in de serie. Zoals de werking van het werkgeheugen. Ze gaat in op vier bewezen effectieve leerstrategieën. Per strategie behandelt ze hoe je dit toepast op de inhoud van je les. En daarnaast hoe je leerlingen kan helpen, met praktische tips om direct in je klas uit te proberen.

Alvast voorbereiden voor het webinar? Dat kan!

Webinar terugkijken

Dit webinar is opgenomen op 27 mei 2021