Terugkijken Webinar uit de serie ‘Het lerende kind’ – Inzichten vanuit de wetenschap, toegepast in de praktijk – Marcel Schmeier

Leren is iets fascinerends. Van iets nog niet kunnen, naar proberen en leren. Dat doet elk kind op zijn eigen manier, de hele dag door. En daar dragen jullie maar ook wij iedere dag aan bij! Onze liefde voor leren delen we graag met je. Al nieuwsgierig?

Bij het ontwikkelen van onze leermiddelen zijn inzichten uit onderwijsonderzoek de basis. Bijvoorbeeld onderzoeken die gaan over hoe kinderen leren, wat kinderen nodig hebben om te (blijven) leren en op welke manier het leren het meest effectief is. Hiermee ontwikkelen we leeroplossingen die jij praktisch toepast in de klas. Bijvoorbeeld de opbouw van ‘samen’ naar ‘zelf’ in onze lesmethoden, het EDI-model als uitgangspunt in onze rekenmethode of het gespreid en herhaald oefenen met onze online oefenmaterialen.

In de webinarserie ‘Het lerende kind’ delen dé experts op het gebied van leren hun inzichten met je en zie je hoe wij dit vertalen in onze leeroplossingen.

Wat kun je verwachten?

  • Inzicht in de meest recente leertheorieën en onderzoeken;
  • Live vragen stellen aan de meest gevraagde onderwijsexperts van dit moment;
  • Inzicht in hoe je de leertheorieën terugziet in onze leermiddelen;
  • Inspiratie en praktische tips voor toepassing in jouw klas.

Terugkijken webinar Marcel Schmeier >>

Marcel Schmeier

  • Wie? – Marcel Schmeier is onderwijsadviseur, auteur en leerkracht basisonderwijs. Hij is bekend van de onderwijsbestseller ‘Expliciete Directe Instructie: tips en technieken voor een goede les’ en ‘Effectief rekenonderwijs op de basisschool’.
  • Expertise? – Expliciete Directie Instructie (EDI), het belang van de leerkracht, rekendidactiek
  • Wat kun je verwachten? In het webinar gaat Marcel in op het model van Expliciete Directe Instructie (EDI), het activeren van leerlingen en het controleren van begrip.

Aan de hand van praktische voorbeelden laten wij zien hoe deze onderwerpen terugkomen in onze leermiddelen voor het basisonderwijs.

 

Dit webinar is opgenomen op 12 mei 2020